Zilte Zoen – Een culinair hoogtepunt in Temse.

In 2017 heeft Salino forum een artikel geschreven over ons.
Dit artikel hebben we hier neergeplaatst zodat u alles over de Zilte Zoen en zijn geschiedenis kan lezen.


De Zilte Zoen vormt de perfecte setting voor ieder event. Deze stijlvolle feestzaal, die op een boogscheut van de E17 ligt, verwelkomt zijn gasten in een groene oase van rust. In de impressionante villa werden maar liefst 3 feestzalen ondergebracht, waar u individueel of geheel gebruik van kan maken.

Eigenaar en meesterkok van dit concept is Guy Beeckmans.
Guy genoot een opleiding aan de hotelschool en deed ervaring op in verschillende sterrenrestaurants.

Zijn talent en passie voor de verfijnde keuken heeft hij van thuis uit meegekregen.
Zo zette hij jarenlang met verve de traiteurszaak van zijn vader verder.

Koken op locatie is bijzonder maar het is tevens logistiek tijdrovend.
Zo besteedde Guy teveel tijd aan het laden, lossen, installeren en weer opruimen, terwijl hij liever zijn culinaire kunsten liet zegevieren.

eten bij zilte zoen
beste feestzaal belgie

In 2000 besloot Guy dan ook om de catering op verplaatsing achter zich te laten en om over te stappen naar de uitbating van zijn eigen feestlocatie. En zo ontstond Zilte Zoen.

Intussen baten Guy en zijn echtgenote Anna al meer dan 18 jaar met volle overgave deze sfeervolle feestlocatie uit. Sinds de opening ervan, op oudejaarsavond 2000, werd  Zilte Zoen constant uitgebreid, vernieuwd en veranderd. Dit zorgt ervoor dat gasten van bij de eerste indruk al meteen verwonderd zijn.

De stijlvolle villa ziet er dan ook tot in het kleinste detail dan ook perfect uit. Zo werd recent het meubilair vernieuwd, werd de parking heraangelegd en werd er opnieuw behangen. Door deze continue renovatie en verbetering krijgen de feesten een bijzonder luxueus kader.

De villa werd huiselijk en sereen ingericht waardoor elk event een unieke ambiance krijgt. De natuurlijke lichtinval en het majestueuze uitzicht op de terrassen en de tuin zorgen voor een indrukwekkend decor.

Ziltezoen-sfeer

Guy en Anne staan bovendien met veel passie en gedrevenheid volledig zelf in voor de uitbating van Zilte Zoen.
Zo neemt Guy tijdens de feesten het culinaire aspect ter harte.

Hij tovert moeiteloos het ene na het andere gastronomische hoogstandje tevoorschijn dat bestaat uit een combinatie van de Franse verfijnde keuken en trendy invloeden. Zijn exquise talent zorgt voor een unieke ervaring waardoor gasten tijdens de feesten dineren zoals in een toprestaurant.

En dat is bijzonder, want het is geen evidentie om het niveau hoog te houden bij een diner van 125 personen of een walking dinner van 400 personen en meer. Een perfecte mis en place, originele smaak associaties en eigen creaties zijn dan ook essentieel.

Doordat Guy Zilte Zoen zelf runt is hij het centrale aanspreekpunt voor, tijdens en na de events. Echtgenote Anne zorgt als gefocuste gastvrouw intussen voor de hartelijke ontvangst en begeleiding van het feestkoppel en de gasten.

Anne blijft gedurende het feest ter plekke om ervoor te zorgen dat iedere feest een perfect verloop kent.